اثرآفرین علوی پرکار، استاد سید محمد تقی مقدم، در ۹۰ سالگی درگذشت.
حجه الاسلام والمسلمین سید محمد تقی مقدم از روحانیون فعال مشهد در عرصه های مختلف مذهبی، فرهنگی و اجتماعی در سال ۱۳۰۲ هجری شمسی در سبزوار به دنیا آمد و تحصیلات خود را در حوزه های علمیه نجف اشرف و مشهد مقدس به پاپان رسانید و از محضر آیات عظام حکیم خوئی، فقیه سبزواری، میرزا احمد مدرس، قزوینی و حسینی میلانی بهره گرفت.
از این استاد فقید حدود ۸۰ جلد کتاب چاپ گردیده که بعضی به زبان عربی ترجمه شده و در چندین نوبت عنوان ناشر و مولف نمونه را کسب کرده است. کتابهای کیفر کردار در ۱۰ جلد، راهنمای بهشت در ۵ جلد، ختوم و اذکار در ۲ جلد و معراج المومن از جمله تالیفات آن مرحوم میباشد.
آثار او در کتابخانه تخصصی امیرالمومنین علی علیهالسلام و کتابخانه تخصصی حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام به این شرح است:
سید محمدتقی مقدم زاده (مشهور به مقدم ) در سال ۱۳۰۲ دیده به جهان گشود و در فضای علم و ایمان و تقدس در مشهد مقدس پرورش یافت.اجداد او با ۴۰ واسطه، از فرزندان امام زین العابدین(ع) بودند.
استعداد سرشار علمی ایمان و تعصب دینی ، شجاعت و خطر پذیری از دوران کودکی او را به تقابل با سیاست های دین ستیزانه ی رضاخانی قرار داد.
وی اگر چه کودکی و نوجوانی خود را همراه با تحصیل به کار در فنون مختلف پرداخت ولی با مشاهده فضای اجتماعی ناسالم و تحولات و تغییرات غرب گرایانه و دین ستیزانه به خصوص کشتار فجیع مردم مشهد در مشجد گوهرشاد و تبعید بزرگان دین، او را به سمت تشکیل هسته های مقاومت دینی، تحت نام هیئات مذهبی و صنفی- مذهبی کشانید.
با سقوط رضا خان و باز شدن فضا، او که به تازگی با خانواده های اصیل وصلت کرده بود، با تشویق خانواده و یکی از دوستان قبلی اش که به کسوت روحانیت درآمده بود، به حوزه ها روی آورد و با سرعت مقدمات و سطح را به گونه ای سپری کرد که همزمان به تحصیل و تدریس اشتغال داشت.
اساتید ایشان در این دوره حضرات میرزا احمد مدرس و حاج شیخ قاسم قزوینی بودند، سپس به عتبات عالیات مشرف شد و در محضر برخی از علما از جمله حضرت آیت الله خویی حضور یافت