عطر علوی (مجموعه مهارتهای زندگی ۳ )

AtreAalaviاین کتاب گلچینی از احادیث امیرالمؤمنین علی (ع) با ترجمه روان و شرح است که نحوه رفتار اجتماعی و فردی در کلام آن حضرت را برای خوانندگان به تصویر می‌کشد.

نویسنده این کتاب، چهل موضوع از سخنان امیرالمومنین(ع) را انتخاب و به شرح آنها پرداخته است. اولین موضوع کتاب که تحت عنوان «آفات زبان» ارائه گردیده است. ضمن بیان حدیث و ترجمه از حضرت علی (ع) و به شرح آن و سپس به آفات زبان می‌پردازد.

آفات شمرده‌شده در کتاب شامل:‌ «سخن‌چینی»،‌«مسخره‌کردن»، «بی‌دلیل حرف زدن»، «اظهار فقر»، «بدحرف‌زدن»، «فخرفروشی»، «ریختن آبروی مؤمن»، «غیبت»، «دروغ»، «تهمت»، «فحش» و… می‌باشد.

«احتکار یا ترروریست اقتصادی» یکی دیگر از عناوین کتاب است که حدیثی از حضرت امیر را می‌فرماید: «الإحتکار شیمهالفجار» احتکار خوی و خصلت فاجران است را شرح کوتاهی نموده است. (جامع‌الاحادیث شیعه، ج۲۳، ص۱۱۰). در شرح این موضوع آمده است: معیار در احتکار، ایجاد بازار سیاه است به‌طوری که محتکران، زندگی را برای مردم سخت و دشوار کنند. این عمل در اسلام شدیدا نهی شده‌است و پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید: اگر بنده‌ای در حال سرقت از دنیا برود و خدا را ملاقات کند برای من بهتر است از این‌که خدا را ملاقات کند در حالی‌که، طعامی را احتکار کرده باشد (وسائل‌الشیعه ج۱۷ ص۴۲۵). آثار شوم احتکار نیز همچون :«کاهش قدرت خرید مردم»، «تورم»، «پیدایش بحران‌های اقتصادی»، «تضعیف قوای تولیدی»، «پدیدآمدن اختلاف طبقاتی»و … می‌باشد.

«وام بدون ربا» عنوان دیگری است که مورد بررسی آیات و روایات قرار گرفته، در این موضوع بعد از ارائه بیان گهربار مولای متقیان حضرت علی(ع) آمده‌است: قرض‌الحسنه یا وام بدون ربا، از موضوعاتی است که در اسلام خیلی به آن سفارش شده است. در قرآن سیزده‌بار با واژه‌های مختلف، سخن از قرض به میان آمده است. در هرجا که کلمه «قرض» آمده است به دنبال آن کلمه «حسنا» نیز آورده شده است. در آیه دوازده از سوره مائده سه نکته ذیل قرض‌الحسنه بیان شده است؛ نخست اینکه، قرض‌الحسنه به قدری مهم است که پس از نماز، زکات، ایمان و یاری رسولان خدا ذکر شده است. دومین نکته این است ‌که، دستور به قرض‌الحسنه در ادیان پیشین نیز بوده است و آخرین نکته این است که پاداش آن، بخشش گناهان و بهشت پرنعمت است.

برخی دیگر از عناوین کتاب که نگارنده ضمن بیان احادیثی از مولای متقیان به تبیین و شرح مختصری از آنها پرداخته شامل:«آینده بشریّت»، «احترام به پدر، احترام به خود است»، «بدترین غم و اندوه»، «پیوند زناشویی»، «پرسش کلید پژوهش»، «حقوق حیوان»، «راه‌های غلبه بر خشم»، «صداقت پایه ایمان»، «عدالت»، «عزت نفس»، «فوائد نماز»، «گزینش نام زیبا»، «منّت»، «نظم و تدبیر در زندگی»، «یتیم‌نوازی» می‌باشد.

کتاب «عطر علوی» به قلم حجه الاسلام حسین احمدی شاهرودی، با شمارگان یک‌هزاروپانصد نسخه، در ۱۶۸صفحه از سوی انتشارات «طلوع مهر» به چاپ رسیده است.

منبع خبر

http://www.hawzahnews.com/index.aspx?siteid=6&pageid=1973&newsview=97396