گزارش مراسم رونمایی از متن تصحیح شده جدید نهج‌البلاغه در کتابخانه تخصصی امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام

nahj93-4تصحیح جدید کتاب شریف نهج البلاغه بر اساس نسخ خطی کهن آن، به کوشش محقق ارجمند حجه الإسلام والمسلمین شیخ قیس بهجت العطار منتشر شد. به همین مناسبت مراسم رونمایی از سوی ناشر این اثر، کتابخانه تخصصی امیرالمؤمنین علی علیه السلام در مشهد، با حضور اندیشمندان و محققان حوزه و دانشگاه در محل این کتابخانه و همزمان با سالروز «مباهله» برگزار شد.

nahj93-0این مراسم با قرائت آیات قرآن کریم آغاز شد و سپس دکتر عبدالحسین طالعی اشعاری را که در موضوع مباهله سروده بودند برای جمع قرائت کردند. سپس دکتر منصور پهلوان درباره مباهله و حدیثی پیرامون این واقعه از امام رضا علیه السلام سخن گفت.

استاد محمد مجتهدی، بنیانگذار و مدیر کتابخانه تخصصی امیرالمؤمنین علی علیه السلام از فعالیت کتابخانه و تلاش برای جمع آوری و عکس برداری از نسخ نهج البلاغه و مراحل تهیه تصویر و تصحیح و انتشار چاپ حاضر گزارشی ارائه کردند.

nahj93-6پس از آن حجه الاسلام والمسلمین شیخ قیس العطار درباره نسخه های نهج البلاغه و ویژگی های ضبط ابن السکون و شیوه ایشان در تصحیح نهج البلاغه سخنرانی کرد. شیخ قیس العطار رسیدن به متن الگو برای انتشار نهج البلاغه را راهی دراز دانست که در آن بر اساس نسخه هایی که تا کنون شناخته شده است باید نسخه مورد مقابله و تحقیق و پژوهش دقیق قرار گیرند تا بتوان ادعا کرد که متنی دقیق از نهج البلاغه فراهم آمده است. وی در ادامه به نمونه‌هایی از اختلاف نسخه ضبط ابن سکون با متن رایج نهج البلاغه اشاراه کرد که قابل توجه است.

nahj93-3

در ادامه از چاپ نفیس این تصحیح جدید کتاب شریف نهج البلاغه با حضور محققان و حضرات آیات عظام سید محمدرضا حسینی جلالی، سید جمال الدین دین پرور، علی اکبر الهی خراسانی و سید علی شهرستانی پرده برداری شد. گفتنی است که پارچه رونمایی از این کتاب متعلق به حرم مطهر حضرت علی علیه‌السلام بود.

nahj93-1

nahj93-2
استاد شفق نیز از سروده های خود، مثنوی شیوایی در مناقب امیرالمؤمنین علیه السلام را برای جمع قرائت نمود و حسن ختام این مجلس، سخنرانی استاد محقق سید محمدرضا حسینی جلالی بود که در طی سخنان خود به اهمیت این پژوهش و جایگاه ویژه پژوهش ادبی در تصحیح نهج البلاغه و نیاز محققان به همکاری نهادها و مسؤولان کتابخانه ها و گنجینه های خطی پرداخت. وی تصحیح متون کهن شیعی را به عنوان یک وظیفه مهم محققان حوزوی و به مثابه یک نبرد فرهنگی دانست که در کنار سایر موفقیت‌های علمی کشور، باید روی این بخش نیز توجه خاص صورت گیرد.

nahj93-5در پایان این مراسم، پیش از ضیافت شام، لوح های تقدیر از سوی نهادهای مختلف به مصحح کتاب تقدیم شد.