یکی از اساسی‌ترین دغدغه‌های ما که اغلب درباره‌ی آثار مربوط به حضرت علی(علیه‌السلام) وجود دارد، عدم آشنایی، بویژه نسل جدید، با منابع مهم در این زمینه است و یکی از مهمترین آثار در این باره، کتاب ارزشمند مرحوم علّامه امینى(رحمه‌ی الله علیه) یعنی« الغدیر فی الکتاب والسنه‌ی والأدب» است.

به عنوان نخستین تلاش در این راستا، در سال ۱۳۷۲شمسی(۱۹۹۴)، پژوهشی بر روی منابع کتاب الغدیر و چند اثر همراستا با این کتاب انجام شد. حاصل کار فهرست بلند بالایی از منابع اهل تسنن بود که در آنها به ابعاد گوناگون فضائل امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) اذعان شده بود.

فراهم آمدن این مجموعه با گردآوری بخشی از متون مستقل راجع به امام علی(علیه‌السلام)همراه بود و در نتیجه برخی از مهمترین منابع گردآوری شد. همزمان با این فعالیت، فهرست راویان حدیث غدیر از میان اصحاب رسول اکرم(صلی‌الله علیه وآله) و تابعین ایشان تدوین شد و تمامی این چند مجموعه در نمایشگاهی به طور گسترده در معرض بازدید کنندگان قرار گرفت. (به بخش نمایشگاه‌ها مراجعه کنید)

این نمایشگاه به طور جدی این سوال را مطرح می‌کرد که استفاده از این منابع به شکل متمرکز چگونه امکان پذیر خواهد بود؟ سوالی اساسی که  می‌توان آن را جرقه‌ی ایده‌ی تأسیس این کتابخانه در چند سال بعد دانست.

همچنانکه فعالیت‌های قبلی ادامه می‌یافت، طرح بزرگی که اینک می‌توان آن را «گنجینه‌ی مستند منابع اسلامی درباره‌ی امام علی بن ابی‌طالب(علیه‌السلام)» نامید، آغاز شد. در این مجموعه، آن دسته از منابع اهل‌تسنن اعم از تفسیر، حدیث، تاریخ، ادب و…، که فصل، باب یا بخش قابل توجهی از آنها به حضرت امیر(علیه‌السلام) اختصاص دارند مطالعه شدند و تصویر قسمت‌های مرتبط، به صورت مجموعه‌های مستقل گرد آمدند که همگی در چندین نمایشگاه در معرض بازدید قرارگرفت. این مجموعه که به صورت دیجیتالی هم نگهداری می‌شود در حال تکمیل است. به امید آنکه به زودی و به بهترین شکل در اختیار همه علاقه‌مندان قرار گیرد.

سرانجام، تلاش ‌های عزیزان دست‌اندرکار فعالیت‌های فوق، در سال ۱۳۷۹ش./۱۴۲۰ق. به بار نشست و برای نخستین بار خبرگزاری‌های ایران، همزمان با عید سعید غدیر، خبر تاسیس نخستین کتابخانه‌ی تخصصی کشور درباره‌ی حضرت علی(علیه‌السلام) را به اطلاع عموم رساندند. کتابخانه‌ای خصوصی بدون اهداف انتفاعی و برای استفاده‌ی همه اقشار جامعه بدون هرگونه محدودیت. (به بخش کتابخانه در آینه رسانه‌ها)